Sneeuwactiviteiten

SNEEUWSCHOENENCIRCUITS Praz sur Arly heeft twee gemarkeerde circuits voor sneeuwschoenwandelen: Het Evettes Circuit is een mooie wandeling door bos en open plekken. Mooie uitzichten over het Aravis-gebergte en de Arly-vallei dragen bij aan het plezier van deze wandeling die voor iedereen toegankelijk is (vanaf 10 jaar). Ongeveer 1 uur en 50 minuten heen en terug. Toegang: hetzij via de stoeltjeslift Rosière (toegang voor voetgangers naar boven en naar beneden is betalend) of met de auto vanaf de parkeerplaatsen Bernards of Grabilles. Het circuit van Cassioz en Thouvassières is een perfecte route om het leven in de omliggende gehuchten te ontdekken en een uitzonderlijk uitzicht op de Arly-vallei te hebben. Dit is een nieuwe bewegwijzerde route van ongeveer anderhalf uur heen en terug, vertrekkend vanaf de parkeerplaats aan de voet van de hellingen. Koop de gids met sneeuwschoentrails online De gids is ook te koop bij de VVV.

SNEEUWSCHOENEN UITJES De Val d’Arly is een uitzonderlijke natuurlijke plek voor deze vrijetijdsbesteding die voor iedereen toegankelijk is. Ontdek door bossen en besneeuwde alpenweiden de prachtige berglandschappen en de winterse fauna. Praz sur Arly heeft twee bewegwijzerde routes die gratis toegankelijk zijn. Groepsuitstapjes van een halve dag of een dag en thema-uitstapjes zijn mogelijk met professionele berggidsen. Uitleen van uitrusting is inbegrepen (sneeuwschoenen, wapenstokken). Bedrijven: Twee bedrijven bieden uitstapjes aan: Altitude Nature en het Megève Mountain Guides’ Office; een vertegenwoordiger is beschikbaar in het winterseizoen tussen 17.00 en 18.00 uur in het VVV-kantoor.

HONDENSLEEËN Maak je droom waar, maak een ritje in een hondenslee bestuurd door een gepassioneerde en ervaren musher. Sterker nog, probeer zelf een team honden te leren besturen! Hondensleebedrijven: Twee groepen in de regio Praz sur Arly bieden hondensleetochten aan: 3D Nordic en Le Mont du Villard Nord.

ROEDEN Vakantie zonder slee is geen vakantie! Er zijn genoeg plekken om van deze leuke sport te genieten! Beveiligde piste: een speciaal aangelegde en veilige rodelbaan aan de voet van de hellingen. Sleeverhuur: Onze sportwinkels bieden een ruime keuze aan sleeën voor alle leeftijden, zowel te koop als te huur.

RITTEN IN EEN PAARDENKOETS Gilleszullen u graag rondleiden door het dorp en de omliggende gehuchten in hun paardenkoetsen op het geluid van rinkelende sleebellen.

Prestataires d'activités

Alban Fiers Mountain Guide

Een speelse ontdekking met Alban via sneeuwschoenwandelen in de "Disconnect"-modus....

 +33 6 59 58 09 91

Prestataires d'activités

Bureau des Guides

Idéalement situé au pied du Mont Blanc, le Bureau des Guides de Megève...

 +33 (0)4 50 21 55 11

 Website

Sportieve activiteiten

Cascade de glace Découverte - Ecole

Tendre, dure, bleutée. Laissez vous guider pour découvrir cette féerie...

 +33 (0)4 50 21 55 11

 Website

Ecole de sport

Ski school

Met de instructeurs van het ESF van Praz sur Arly, kom en ontdek het...

 +33 (0)4 50 21 90 34

 Website

54 Route du Val d’Arly, 74120 Praz-sur-Arly, Haute-Savoie, France

Open monday from friday 9.00 am to 12.00 am and 2.00 pm to 5.00 pm